Terugbladeren door 2018

Bij Lava zijn we meer van het vooruitzien, vooruit plannen en niet zozeer van het terugkijken, maar wat is dat toch eigenlijk leuk om te doen !

We hebben weer op veel verschillende plekken opgetreden en dat is elke keer weer een verrassende uitdaging. Niet alleen qua zang maar ook … hoeveel ruimte hebben we en hoezeer gaan we passen en meten. Kunnen we de “eigen” choreo toepassen of gaan we onmogelijke capriolen uithalen met blokken/ stoelen en moet het anders? Het is elke keer weer creatief en soms hilarisch stoeien en … het lukt elke keer weer !!

Zingen in een molen tijdens de februari talkshow “Tafelverhalen”. Koud…? Dat valt reuze mee door het hartverwarmende enthousiasme van zowel gastvrouw als publiek en door de knusse opstelling van Lava… dichies bij dichies, net zo knus als bij optredens in een huiskamer.

We konden onze muzikale vleugels royaal spreiden bij onze voorstellingen van Lavakantie in maart. De muzikale vakantie past ons al zoveel beter dan de eerste keer en het is een feestje om te mogen zingen en performen voor enthousiast publiek. Of zoals iemand aan het eind van de avond zei: “het voelt alsof ik ben geland na een heerlijke vakantie ”

Ontroering bij publiek, ontroering bij Lava tijdens ons muzikale cadeau aan Stichting Zomerkind. Optreden voor een zaal met meer dan betrokken ouders, mantelzorgers en vrijwilligers… wat een liefdevolle ervaring. En alle Lava’s hebben hun kunstwerk – kleurrijke schilderijtjes gemaakt door de kinderen – een ereplaats gegeven thuis.

En dan is het kerst:  feest van glitters, glimmers en gloria’s en – in ons geval – altijd besloten… tot dit jaar. Ons eerste ‘openbare’ kerstoptreden en dus hebben ook familie en vrienden ervan kunnen genieten. Tussendoor kiekt ‘onze’ fotograaf Leander er lustig op los zodat we in onze outfits op de gevoelige plaat worden vastgelegd. 

“Doen jullie ook wel iets anders met elkaar dan zingen?” Ja ook nog…zo zagen onze fans ons op de televisie in het publiek bij DWDD, gingen we met elkaar naar Amsterdam om onze repetitor Roelof in een musical te zien spelen, prikten we een vorkje met elkaar … en dan bespreken we de dingen ‘des Lavaas’ in een heel andere sfeer en dat levert vaak weer  nieuwe ideeën op.

Happy New Year 2019 : zoals gezegd… bij Lava zijn we meer van het vooruitzien en vooruit plannen, van nieuwe avonturen en optredens die wachten. Lava stroomt door !