Lava winnaar van Balk Festival West 2013!!

Meedoen aan Balk Festival West……
Het was voor meerdere Lava’s een langgekoesterde wens en een doel om naartoe te werken.

En dan is het zomer 2012…zonder muzikaal leider en een repertoire dat is gereduceerd tot 2 nummers, lijkt meedoen aan het festival verder weg dan ooit. Wat volgt is het aantrekken van een muzikaal leider en een periode van keihard werken aan de opbouw van een repertoire, tekstbeleving en podiumpresentatie.

In februari 2013 schrijven we ons in voor twee Balk festivals – een beetje lacherig bijna – en tijd om daarbij stil te staan is er nauwelijks; er moet gezongen worden. Dat doen we dan ook enthousiast en zonder onderbreking, ook tijdens de zomervakantie gaan we stug door!

14 september 2013:  Balk Festival West…we genieten vanaf het moment dat we in de trein richting Amsterdam zitten, “We doen mee, Yes”. Deze ervaring pakken ze ons nooit meer af! Het wordt een dag om nooit te vergeten en als Vocal Group Lava uiteindelijk ook nog als winnaar van het Festival wordt uitgeroepen is er ongeloof, blijdschap en wordt er “een blik aan emoties” opengetrokken. Met de wisseltrofee, de Dappere Dodo, in ons midden, en een prachtig juryrapport treinen we terug richting Hoogvliet.

Nu op naar het landelijke Balk TOPfestival op 9 november in Rotterdam waar we mee mogen doen in de topklasse van de kleine Vocal Groups!

foto impressie:
          We treden 2 keer op in verschillende zalen voor 4 juryleden….
balk5 balk4

De finale …..                                                                  en de jury met de uitslag……
balk3 balk6
En dan is er ongeloof, blijdschap en trots !!!

balk7 balk8

balk9 balk10

balk11

De vorige winnaars van de Dappere Dodo, een mooi rijtje om onze naam tussen te zien staan. Klein detail; Caro Emerald heeft tot haar ‘doorbraak’ bij Les Elles gezongen….

En als laatste het rapport van juryvoorzitter Hans Timmer, goed om te horen en lezen dat we op de goede weg zitten!!

Foto’s Herman en Peter Klut

 

terug