Lava valt weer in de prijzen!!!

Wederom 3e plaats voor Vocal Group Lava in de categorie Topklasse Kleine Vocal Groups tijdens het
Balk TOPfestival op 31 oktober 2015 in De Doelen te Rotterdam!!!

… tot 2015 !!

Zo eindigt ons verslag in november 2013, na de deelname aan het BALK TOP Festival in De Doelen in Rotterdam.
Wat waren we blij met onze 3e plaats in deze landelijke competitie; het betekende dat we automatisch waren geselecteerd voor Topklasse van het BALK TOP Festival 2015.
Maar dat duurde nog twee hele jaren.
In de tussentijd moest er stevig worden gewerkt aan onze muzikale ’to do list’, aangevuld met de tips en aanbevelingen van de jury.
Naast het zangtechnische deel  gingen we ons ook meer toeleggen op de podiumpresentatie.
Met ons achten mooi kleuren in klank en ritme klinkt leuk , ¬†maar het oog wil ook wat…. het moet ook een beetje aantrekkelijk en afwisselend zijn om naar te kijken.
De workshop¬†‘Regie en Performance’ gaf inspiratie, de aanschaf van wat blokken gaf (naast hoofdbrekens) ruimte en afwisseling in de opstellingen….kortom….LAVA stroomde door!!!

En dan is het 2015…. vanuit alle richtingen komen koren en vocal groups naar De Doelen in Rotterdam om zich op de verschillende podia te laten horen en zien
Het is een dag vol muzikale, theatrale en creatieve inspiratie! We genieten volop van het zingen met elkaar, van de interactie met het publiek en met elkaar.
We luisteren en kijken naar zoveel mogelijk andere groepen. Het is één groot festijn!!
Na afloop zijn we uitgeblust en kunnen geen muzieknoot meer zien, maar dat is van korte duur.
We zijn weer derde geworden en daar zijn we, gezien het professionele niveau van concurrerende groepen, zo ongelofelijk blij mee!!
Lava is gloeiend trots !!

Lieve belangstellenden en trouwe fans van ons….dank voor jullie aanmoediging en aanwezigheid. Tot een volgend zangspektakel.

2013:

3e Plaats voor Vocal Group Lava in de categorie Topklasse Kleine Vocal Groups tijdens het
Balk TOPfestival op 9 november 2013 in De Doelen te Rotterdam.

Het TOPfestival van Stichting Balk (Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren en zanggroepen)  is een trapje hoger dan de regionale festivals en voor liefhebbers van lichte muziek in letterlijk allerlei soorten en maten het Walhalla, een rijk gesorteerde muzikale snoepwinkel, het summum op muzikaal terrein, de TOP!

De vurige wens van Lava was dan ook om een keer te mogen deelnemen aan dit festival. Het bericht dat we geselecteerd waren werd met gejuich ontvangen en…eerlijk is eerlijk…we vonden het ook meer dan spannend.
We wilden zoveel mogelijk verschillende stijlen laten horen dus werd er gewikt en gewogen welke nummers het zouden worden.

TOPMet de Dappere Dodo (1e prijs BalkFestival West) in ons midden zijn we met enthousiasme verder gaan schaven en polijsten om het allemaal nog mooier, indringender en nog meer Lava te laten klinken.

We hebben in De Doelen een fantastische dag gehad. Als tijdens de prijsuitreiking in een overvolle Grote zaal bij de 3e plaats onze naam valt, hoeft niemand eraan te twijfelen waar we zitten. Met ons achten staan we te juichen en dansen, hand in hand, meer dan blij, ogen op sap.

En hoe leuk is het dan als er op 21 november ook nog eens een mooi artikel met foto in De Schakel Albrandswaard geplaatst wordt!

Bedankt lieve fans en belangstellenden die ’s morgens al om 10 uur aanwezig waren om bij ons optreden te zijn, bedankt jury voor de opstekers en de tips waar we mee aan de slag gaan…tot 2015 !!

terug