“Lava…waarom heten jullie zo? Hebben jullie iets met vulkanen?” Deze vraag wordt ons regelmatig gesteld.
Lava is niet ‘zomaar’ gekozen, het is een naam die bij ons past en die illustreert wie we zijn en waar we voor staan. Lava is vurig, warm, gloeiend, vol passie. Een kleurrijke stroom en al die schakeringen zijn toch samen één… zo is ook de Vocal Group, een eenheid in verscheidenheid: we zijn allemaal verschillend en toch mengen en kleuren we tot één geheel.

Wij zijn Lava (op de foto v.l.n.r.): Patricia Arkesteijn, Heleen Klifman, Els Rodenburg, Susan Dekker, Rosanne Schliessler, Anneke Beukelman, Cora König en Annet Lutzke.

Repetitor

Wij treden op zonder dirigent en studeren onze nummers in onder de muzikale leiding van Erik van Vugt. Erik is niet alleen repetitor, maar arrangeert ook nummers en geeft aanwijzingen voor onze regie. Hij is onze grote inspirator.

Erik van Vugt
Mijn passie voor dirigeren, arrangeren en zingen begon voornamelijk in de tijd dat ik zong bij het Fontys (Dutch) Jazz Choir, tijdens mijn studie aan het Conservatorium in Tilburg. Ik startte mijn muzikaal leiderschap in 2006 en was dirigent van o.a. Vocalgroup Be Sharp! en VOÏSZ Vocal Projects. Naast de vele amateurkoren en –ensembles, waarmee ik inmiddels mee heb samengewerkt, geef ik ook leiding aan professionele groepen: The Jukebox Boys, Zang & Gelukkig en Dickenskoor Pure. Als zanger en workshopleider ben ik onderdeel van Vocalgroup Blendin’5 en Gospelformatie Joy!

Inmiddels heb ik honderden arrangementen op mijn naam staan en tientallen composities die gebruikt zijn in diverse musicalproducties. Naast Koor Pistache, Vocalgroup Close2Vida, Popkoor Con Forza , Zanggroep Pabo en Gospelgroep B-Light ben ik sinds 2019 met veel plezier muzikaal leider van de talentvolle kanjers van Lava!