We hebben weer leuke dingen gedaan in 2022

In december zijn er naast de kerstfeestjes ook andere feestjes te vieren, zoals een 60 jarige bruiloft op 18 december. In het Van der Valk hotel in Ridderkerk hebben we o de start verzorgd van het begin van een feestelijke middag voor dit diamanten bruidspaar!

Jawel, dit jaar was het eindelijk weer mogelijk…. optreden met kerst, zo fijn! Hard gewerkt aan onze nieuwe kerstshow… ‘zolang er een kerst is..’ En het was een feestje om ’t kerstfeest bij de Vrouwen van Nu Zuidland en Moordrecht op deze manier op te leuken! Zoveel heerlijke nummers mogen zingen, van Silent Night tot Jingle bells. Naast de liedjes die we ten gehore brengen, zijn er gedichten, anekdotes en veel, heel veel interactie. Dat is waar wij blij van worden.

9 november mochten we een muzikale bijdrage leveren aan de Lichtjesavond van Hospice Nathrine in Rozenburg. Fijn om te zien dat mensen troost vinden bij elkaar, in woorden en in muziekđź’ž

Voor vrijdag 21 oktober hadden we van de Zonnebloem afdeling Rozenburg een uitnodiging ontvangen om te komen zingen tijdens de Poffertjesmiddag. We hebben daar een heerlijk optreden verzorgd in onze zwart/ wit outfit! Na afloop hebben we met elkaar koffie gedronken en gekletst met de aanwezigen. Dit was een fijne midddag!

Afgelopen dagen was het herfst in Nederland… 1 oktober was het Watergeus korenfestival in Brielle en dat dreigde een natte bedoening te worden… maar het tegendeel bleek waar te zijn. Genoten van een mooie herfstdag waar we op 2 binnenlocaties hebben mogen optreden voor fantastisch publiek! Een beter begin van dit seizoen konden we ons niet wensen.

Na een fijne zomervakantie stonden we op zaterdag 27 augustus op het festival ‘van ’t Kassie naar de Schuur’ in Den Hoorn. Wat hebben we genoten van ons optreden! Er was een superleuke, creatieve sfeer zo tussen de landerijen en op al die versierde erven. Een top begin van het nieuwe seizoen!

In Groningen mochten we op 18 juni een bruiloft muzikaal omlijsten in een pittoresk kerkje met een geweldig mooi bruidspaar. We vonden het echt een eer hierbij te mogen zijn. We hebben gezongen in het kerkje, gedanst, gegeten, lange auto gereden en ontvingen een lieve attentie.

Ook zingen we graag op een verjaardagsfeest en in 1 week tijd hadden we maar liefst 2 feestjes van onze eigen Lavaladies. Een op een zondagmiddag in zonnig Amsterdam met heerlijke hapjes en drankjes. Het andere feestje was high tea op een zaterdag in Oostvoorne, waar het niet minder zonnig en gezellig was!

Op zaterdag 21 mei 2022 was het Balk festival West in Noordwijk. Vroeg uit de veren en carpoolen met in eerste instantie maar 7 Lava’s. We hebben genoten van onze optredens en ook zeker van de optredens van de andere koren en zanggroepen. We mochten in 2 zalen met wisselend publiek en 2 jury’s 20 minuten optreden. Het ging nog beter dan we hadden verwacht. Super fijn dat de 8e Lava zich voor het 2e optreden nog kon aansluiten. Heerlijk was het om door Theater de Muze te lopen en reacties te krijgen als: “genoten van jullie optreden”, “wat zien jullie er mooi uit’, “wat passen jullie stemmen goed bij elkaar” en “wat zijn jullie goed”. Trots en blij werden we hiervan. Als kers op de taart kregen we ook nog fijne juryrapporten. Het was een heerlijke dag! Citaten Juryrapporten: Rosa Klut:’mooie groepsharmonie’, Hans Koelemij:’dynamiek werkt voor mij’, Hans Timmer over Je Veux:’Hier spreekt de eenheid binnen jullie groep’, Paul Michèl Tijssen:’fijn dat de muziek de boventoon heeft en niet de choreo’, ‘mooie presentatie’.